logo-prozorro акредитований майданчик

Ціна 1 гектара с/г землі в Кіровоградській області на Прозорро.Продажі

Сьогодні торги земельними ділянками різного цільового призначення проходять в електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Відповідно й відповідь на питання “скільки коштує 1 га землі в Кіровоградській області” варто шукати на торгах Prozorro.Sale.

Проаналізувати актуальні пропозиції та порівняти ціни на ділянки ви можете прямо зараз на акредитованому майданчику sale.ueex.com.ua.

Скільки коштує 1 га землі в Кіровоградській області - визначаємо фактори, які впливають на вартість аграрних ділянок

Після скасування в Україні мораторію на продаж с/г угідь надзвичайно актуальним та популярним стало питання “скільки коштує гектар землі в Кіровоградській області”?

Ціна 1 га аграрних земель може значно варіюватися і залежить від низки різних факторів, зокрема:

  1. Місцезнаходження. Розташування земельної ділянки грає важливу роль. Земля, що знаходиться ближче до найбільших міст області: Кропивницького, Олександрії, Світловодська, Знам’янки та інших, або поблизу важливих транспортних шляхів, коштує дорожче через легший доступ до інфраструктури та ринків збуту.
  2. Якість ґрунту. Родючість ґрунтового покриву є ключовим фактором. Продуктивні земельні ділянки зазвичай коштують більше, оскільки вони дозволяють фермерам отримати вищий урожай, а відповідно - більший прибуток.
  3. Регуляторні аспекти. В Україні функціонує низка нормативно-правових документів, які регулюють ринок землі та впливають на ціни с/г угідь.
  4. Попит та пропозиція. Цей фактор теж значно впливає на ціну гектара землі. Якщо велика кількість покупців зацікавлена в купівлі аграрних угідь у певному районі, то їх вартість може підвищитися.
  5. Характеристики ділянки. Її розмір, форма та інші параметри також враховуються при визначенні ціни.

Тому вартість гектара землі - це комплексний та надзвичайно варіативний показник. Лише детальний аналіз земельного ринку у потрібному вам районі дозволить визначити ринкову ціну на аграрні угіддя.

Вартість 1 га сільськогосподарської землі в Кіровоградській області у 2023 році

У 2023 році ціна 1 га сільськогосподарської землі в Кіровоградській області в середньому становить понад 36 тис. грн. Цей показник є меншим за середній по країні, тому розвивати аграрний бізнес на Кіровоградщині прямо зараз - надзвичайно вигідно.

Знайти пропозиції на будь-який смак та бюджет ви можете на акредитованому майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. Пройдіть реєстрацію на sale.ueex.com.ua, знаходьте і вибирайте найцікавіші пропозиції та долучайтесь до відкритих торгів з продажу землі, зокрема в Кіровоградській області.

Якщо ви вже ухвалили рішення взяти участь в аукціонах на Прозорро.Продажі - рекомендуємо підключити електронну розсилку та земельні боти в Telegram і Viber. Налаштуйте їх за необхідними параметрами та отримуйте автоматичні сповіщення про оголошення на Prozorro.Sale потенційно цікавих для вас торгів.