logo-prozorro акредитований майданчик

Вартість гектара с/г землі в Одеській області на Прозорро.Продажі

Після відкриття в Україні земельного ринку питання вартості гектара землі в Одеській та інших областях стало надзвичайно актуальним. Сьогодні реалізація угідь різного цільового призначення, зокрема й сільськогосподарських, здійснюється в системі Prozorro.Sale. Відповідно й ціна на с/г ділянки визначається саме на торгах електронної торгової системи Прозорро.Продажі.

Основні чинники, що впливають на вартість землі в Одеській області та інших регіонах країни

Вартість сільськогосподарської землі в Одеській області та інших регіонах України обумовлена комплексом факторів. Перш за все, це розташування земельної ділянки. Близькість до великих міст області, транспортних магістралей, морських портів та інших ключових об'єктів підвищує ціну землі.

Родючість ґрунтів та придатність для сільськогосподарського виробництва є ще одним важливим фактором. Висока продуктивність дозволяє збільшити врожайність, а відповідно й підвищує вартість землі. Крім того, на ціну впливає можливість зрошення угідь.

Економічна ситуація в країні та регіоні також є одним із факторів визначення вартості землі. Підвищення інвестиційного клімату області збільшує інтерес до купівлі земельних активів. Економічна та політична нестабільність може призвести до значного коливання ціни на с/г угіддя.

Ще одним важливим фактором є кон'юнктура земельного ринку. Відсутність привабливих пропозицій або надмірний попит може значно вплинути на ціну землі.

Загалом вартість сільськогосподарських угідь є надзвичайно змінною, адже залежить від низки факторів. Тому перед купівлею ділянки ми рекомендуємо детально проаналізувати ринок у потрібній вам області.

Скільки коштує 1 гектар землі в Одеській області у 2023 році

Сьогодні питання “скільки коштує 1 га землі в Одеській області” є надзвичайно актуальним не тільки для покупців, а й для продавців угідь. Одещина є однією з ключових аграрних областей України, відома своєю родючою землею та сприятливими кліматичними умовами для сільськогосподарського виробництва.

Загалом, вартість 1 гектара с/г землі в Одеській області у 2023 році може коливатися в межах 36,5 тис. грн. Однак варто розуміти, що це середній показник, тому він варіюється для кожної конкретної ділянки.

Якщо ви бажаєте купити землю в Одеській області - реєструйтеся на майданчику sale.ueex.com.ua та долучайтеся до торгів. У разі виникнення труднощів - зверніться за допомогою до фахівців майданчика Української енергетичної біржі.

Знайти цікаві пропозиції ви можете на платформі sale.ueex.com.ua за допомогою зручних фільтрів (площа, регіон, ціна тощо). Простіший спосіб - налаштування електронної розсилки Української енергетичної біржі та земельних ботів у Telegram і Viber. Це дозволить отримувати сповіщення про оголошення в торговій системі Prozorro.Sale нових аукціонів з продажу землі, зокрема в Одеській області.