logo-prozorro акредитований майданчик

Торги на право оренди земельної ділянки в онлайн-форматі на ТОВ УЕБ

Найкраще для практичної реалізації торгів на право оренди земельної ділянки підходить електронна система Прозорро.Продажі. Її використання передбачає і Закон № 2195 про земельні аукціони в онлайн-форматі. З допомогою офіційних майданчиків на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» Фонд Держмайна може продавати чи здавати в оренду різноманітні активи, які довгий час не приносили дохід, а лише потребували коштів на утримання.

 Торги на право оренди земельної ділянки проходитимуть на Prozorro.Sale

Стартують торги по оренді землі, яка перебуває у державній власності, уже з 01 липня 2021 року, тобто за кілька днів. Це стосується і приватних земельних паїв. З цього дня відкривається повноцінний ринок землі. Однак ділянки сільськогосподарського призначення поки що будуть доступні для купівлі лише фізичним особам. З 2024 року брати участь у такій процедурі зможуть і представники приватного бізнесу. Для цих двох категорій існують обмеження щодо максимально доступної площі. Для перших вона складає 100 га, а для юридичних осіб – 10 000 га.

Розмови щодо відкриття земельного ринку неодноразово проводилися серед представників української влади протягом 20 років, проте весь цей час вони продовжували мораторій на продаж аграрних угідь. І лише у 2020 році був прийнятий доленосний Закон про обіг земель с/г призначення. Про те, як проходитиме продаж ділянок, ми дізналися лише нещодавно – 18 травня 2021 року був підписаний Закон, у якому зазначається, що реалізація землі буде проходити на електронних аукціонах. 

ДП «Прозорро.Продажі» працює за дворівневою системою, яка складається з ЦБД та близько 40 електронних майданчиків. У першій зберігається вся інформація про проведені аукціони. ТОВ «Українська енергетична біржа», як і інші майданчики, є платформою для реєстрації учасників на торги та відображення їх перебігу. 

За 5 років роботи системи Prozorro.Sale 35 тисяч осіб взяли участь у 381 тисячі аукціонів з продажу різноманітного державного майна – від металобрухту до промислових комплексів. Дохід від таких торгів у бюджети різних рівнів зростає з кожним. Наразі він досяг 41 млрд. грн.

Порядок надання земельних ділянок в оренду на торгах майданчика ТОВ УЕБ

Якщо ви бажаєте взяти участь у торгах на право оренди земельної ділянки, звертайтеся до менеджерів майданчика ТОВ «Українська енергетична біржа», попередньо зареєструвавшись на ньому. Вони нададуть вам вичерпну консультацію з будь-якого питання щодо впровадження Закону про аукціони з продажу чи оренди аграрних угідь, а також допоможуть подати пропозицію на вигідний лот.

Скористайтесь персоналізованою Email-розсилкою від sale.ueex.com.ua та зручними Viber- та Telegram-ботом. Завдяки їм ви будете вчасно дізнаватися про появу нових лотів із с/г ділянками та не пропустите час початку торгів. Дізнавайтеся про продаж цікавих об’єктів та читайте більше новин на сторінці ТОВ УЕБ у Facebook

Обирайте цікаві та вигідні аукціони, робіть ставки та здобувайте перемогу разом з нами!