logo-prozorro акредитований майданчик

Ціна брухту чорного металу - продажу на Prozorro.Sale

Система Прозорро.Продажі дозволяє реалізувати не тільки цінні активи підприємств, але й списане майно, неліквідний товар. Тут же здійснюється купівля/продаж брухту чорного металу по ціні, яка може вигідно відрізнятися від ринкової.
Законодавчо металобрухт віднесений до відходів діяльності підприємств. Однак вартість на нього може бути істотно завищена в цінових довідках. Щоб придбати лом металу за конкурентною ціною, варто скористатися можливостями системи Prozorro.Sale.

Лом чорних металів: ціна на торгах Прозорро.Продажі

Розцінки на металевий лом в Україні формуються виходячи з:
  • стану матеріалу, зменшити ціну може, наприклад, іржа;
  • класифікації брухту (сталь, чавун, їх різновиди);
  • обсягу реалізованої партії.
При визначенні ціни чорного металу в Україні враховуються і регіональні особливості, внутрішній попит. Також оцінюється чистота матеріалу, так як в реалізованих конструкціях метал міститься не тільки в чистому вигляді, але й в сплавах.
В описі лотів, виставлених на Prozorro.Sale і акредитованих майданчиках, наприклад, таких як «Українська енергетична біржа» обов'язково вказується рівень засміченості металевого брухту. Це наявність неметалевих частин та домішок інших металів в чорному брухті. Середній показник - 5%. Від цього фактора також залежить ціна на брухт чорних металів.

Купівля чорного брухту на Prozorro.Sale: яка вартість?

Процес не відрізняється від придбання будь-якого іншого державного або комунального майна:
  1. Пройти реєстрацію на Прозорро.Продажі. Користувач повинен вибрати один з акредитованих в системі майданчиків, наприклад, sale.ueex.com.ua.
  2. Переглянути виставлений на продаж лом чорних металів, ціну лота і вибрати потрібний варіант, подати заявку. Серед продавців на аукціоні є і такі великі компанії, як АТ «Укрзалізниця», яка є власником найбільшої в Україні кількості металевого брухту.
  3. Сплатити гарантійний внесок. Без цього неможливо взяти участь в аукціоні.
  4. Взяти участь у трьох раундах аукціону. Ставки краще продумати заздалегідь, так як система виділяє учаснику всього 3 хвилини на те, щоб підвищити ціну за лот.
  5. Успішно завершити торги. Система автоматично обирає переможця враховуючи найбільшу суму ставки. Після цього сторони підписують протокол торгів, переможець вносить оплату за лом металу, складається договір.
На онлайн-торгах особистості учасників не розкриваються до закінчення аукціону. Тобто продавець не може віддати перевагу конкретному покупцеві. Отримати лот можна, тільки вигравши його за результатами аукціону.
На офіційному майданчику «Українська енергетична біржа» опубліковані всі пропозиції з продажу брухту чорного металу, як і на Prozorro.Sale. Менеджери завжди на зв'язку, допоможуть подати заявку та проконсультують з усіх питань. Підписуйтесь на нашу e-mail-розсилку і першими дізнавайтеся про всі нові пропозиції в системі!