logo-prozorro акредитований майданчик

Новини Укрспирту та мета залучення інвесторів до спиртової галузі

Фонд держмайна разом із ДП «Укрспирт» має на меті реалізацію спиртзаводів на онлайн-аукціонах системи Прозорро.Продажі. Головною ціллю приватизації є ліквідація розповсюдженого явища корупції на підприємствах України та під час розпорядження державним та комунальним майном.

Також важливим фактором є залучення вітчизняних та іноземних інвесторів для розвитку галузі, в результаті чого в Держбюджет будуть поступати регулярні надходження від продажу продукції та податків.

 Новини та мета приватизації Укрспирту на Прозорро.Продажі

Приватизація стала головною новиною «Укрспирту», що має на меті зростання показників роботи заводів та якості використання майна завдяки ефективному власнику. Передбачається модернізація промисловості або перепрофілювання МПД та розширення штату.

На сьогодні у системі Прозорро.Продажі реалізовано уже 16 заводів. На електронних аукціонах ціна на об’єкти «Укрспирту» підвищується в середньому в 2 рази. Наприклад, при приватизації Артемівського спиртзаводу вартість піднялася із 29,7 до 50 млн. грн. Овечацьке МПД продали за 53 млн. грн. при стартовій ціні у 19,8 млн. грн. Успішно продовжується пошук нових інвесторів, згідно із Програмою реформування та розвитку спиртової галузі.

Переможці електронних аукціонів отримують права власності на підприємства «Укрспирту» та стають учасниками відкритого та прозорого ринку виробництва спирту. За прогнозами експертів, приватизація заводів збільшить надходження в державну казну у 8 разів.

Чим важлива продукція спиртової галузі? «Укрспирт» забезпечує сировиною більш ніж 150 різних виробництв, серед яких харчове, алкогольне, косметичне, фармацевтичне, паливно-енергетичне тощо. До складу підприємства входить 41 завод, що мають чималі виробничі потужності та зосереджені в різних регіонах України.

Окрім них на приватизацію буде виставлено 37 об’єктів від державного концерну «Укрспирт». Для інвесторів найвигіднішим рішенням сьогодні буде придбати вже готовий завод, адже будувати нові, відповідно до умов ФДМУ, буде дозволено лише з 01 липня 2021 року. Тому поспішайте зареєструватися на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» та взяти участь в аукціоні.

 Новини ДП Укрспирт та мета пошуку інвесторів для спиртзаводів

Продовження демонополізації «Укрспирту» має на меті створення нового витка у розвитку спиртової галузі завдяки новим власникам підприємств. Окрім цього, надходження податків від виробництва у майбутньому спровокують стабільний дохід у Держбюджет.

Ставши переможцем електронного аукціону з продажу спиртзаводу на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа», ви отримаєте не лише робоче підприємство, а й ліцензію, що діятиме рік.

Платформа sale.ueex.com.ua пропонує вам кваліфіковану допомогу фахівців під час участі в торгах, а також додаткові сервіси: Viber- і Telegram-бот та Email-розсилку. Завдяки їм ви будете вчасно дізнаватися про появу нових лотів. Також не забувайте долучатися до нашої сторінки у Facebook.