logo-prozorro акредитований майданчик

Ціни на землю під забудову визначаються на аукціонах Prozorro.Sale

Ціни на землю під забудову в Україні нині визначаються на аукціонах інноваційної платформи Prozorro.Sale. Ця електронна торгова система стала ключовим інструментом для відкритої та ефективної торгівлі земельними ділянками. На аукціонах Prozorro.Sale відбувається конкуренція між різними учасниками, що дозволяє визначити реальну ринкову вартість землі для будівництва.

Як формується вартість землі під забудову в Україні - особливості ціноутворення на електронних торгах

В Україні формування вартості земельних ділянок під забудову є багатогранним процесом, який сьогодні відбувається в електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Особливості ціноутворення на електронних торгах визначаються рядом факторів. 

Перш за все, на вартість землі під забудову впливають такі фактори, як місцезнаходження, її площа та призначення. Для прикладу, ділянки, що розташовуються в урбанізованих районах зазвичай мають вищу ціну через наявність інфраструктури.

Також велике значення має категорія земель. Якщо говорити про землю під забудову, то зазвичай вона має вищу ціну, ніж аналогічні ділянки іншого призначення.

Електронні торги також дозволяють враховувати попит і пропозицію на ринку. Зацікавлені учасники можуть конкурувати за придбання земельних ділянок, що також впливає на їхню вартість. Важливо враховувати рівень інвестиційної активності в регіоні, адже це визначає попит на землю. Крім того, регулювання земельних відносин та законодавство також впливають на ціни.

Таким чином, формування вартості землі під забудову в Україні – це комплексний процес, що враховує багато факторів. Електронні торги, враховуючи всі зазначені аспекти, надають прозорий та конкурентоспроможний механізм визначення цін на земельні ресурси.

Дізнатися ціну на землю під забудову на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”

Як швидко дізнатися вартість землі під забудову у потрібному вам населеному пункті? Для цього рекомендуємо скористатися послугами акредитованого майданчика ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Щоб дізнатися ціну на ділянки для будівництва виконайте наступні дії:

  1. Зареєструйтесь на sale.ueex.com.ua.
  2. Авторизуйтесь на майданчику.
  3. На головній сторінці sale.ueex.com.ua виберіть категорію “Земельні ділянки”.
  4. Використовуючи фільтри відсортує доступні пропозиції за потрібними вам параметрами (розташування, площа, діапазон цін тощо).
  5. Система залишить лише ті варіанти, які будуть цікавими для вас. Тепер ви можете оглянути кожну пропозицію та порівняти ціну.

Також ми вкотре наголошуємо на тому, що ви маєте чудову можливість знаходити цікаві лоти без зайвих зусиль та витрат часу. Для цього підключайте електронну розсилку та земельні Viber- і Telegram-бот. Сповіщення про те, що в торговій системі Прозорро.Продажі з’явився потрібний вам аукціон, будуть автоматично надходити на ваш девайс.