logo-prozorro акредитований майданчик

Скільки коштує земля в Україні на майданчику sale.ueex.com.ua

Якою буде вартість землі в Україні після офіційного запуску ринку с/г угідь, а також надання дозволу продавати та здавати в оренду комунальні і державні ділянки – це питання вже не перший місяць хвилює вітчизняних аграріїв. Землевласники не хочуть віддавати майно, що належало їм десятиліттями, за безцінь. Фермери, в свою чергу, обурюються з приводу невисокої рентабельності їх бізнесу. Догодити і тим, і іншим – надскладне завдання, вирішити яке допоможуть сучасні електронні аукціони Прозорро.Продажі.

Скільки коштує земля в Україні на онлайн-торгах Prozorro.Sale?

Багаторічна заборона наклала свій відбиток на вартість землі в Україні – на момент запуску торгів 01 липня 2021 р. 1 гектар сільгосп угідь приблизно оцінювався у 1000-2000 дол. Такий показник є одним з найнижчих у Європі, однак, враховуючи якість вітчизняних чорноземів, а також попередній досвід інших країн, експерти прогнозують його поступове зростання – до 20% протягом кожного наступного року.

Відкриття ринку сільськогосподарських угідь – це не лише створення нових можливостей для приватного бізнесу, а створення окремого сектору економіки, надзвичайно привабливого як для місцевих, так і закордонних інвесторів. У жовтні 2021 року Міністр аграрної політики і продовольства відзвітував про результати проведення земельних аукціонів. На питання скільки тепер коштує земля в Україні, він відповів, що середня ціна 1 га с/г угідь по країні значно збільшилася і вже складає 44 000 грн. Водночас у Київській області вартість гектара землі несільськогосподарського призначення встановилася на рівні 240 тис. грн.

Загалом за перші три місяці було продано більше 28 тис. земельних ділянок загальною площею понад 70 тис. га. Розмір найменшої з них склав 4 м2, найбільшої – 74,3 га (розташована у Київській області). Встановити вартість землі на рівні ринкової також допомагають електронні аукціони Прозорро.Продажі, на яких кожна ділянка продається на основі чесної конкуренції. Реалізувати або здати в оренду подібний актив тут можуть усі бажаючі – незалежно від його цільового призначення чи форми власності.

Вартість землі на електронному майданчику sale.ueex.com.ua

Для участі в земельних торгах, оголошених на Прозоро.Продажі, необхідно попередньо зареєструватися на спеціалізованому майданчику – такому, як ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме тут ви зможете переглядати виставлені на продаж лоти, дізнаєтеся реальну вартість землі в Україні, а також подаватимете заявки на обрані торги. Персональний консультант швидко відповість на будь-які питання та допоможе правильно оформити і завантажити необхідну документацію.

Також для своїх клієнтів ми підготували велику навчальну базу – завдяки детальним відео-інструкціям ви легко опануєте роботу з електронним модулем Prozorro.Sale. А підписавшись на регулярну E-mail-розсилку, сторінку майданчика ТОВ УЕБ у Facebook, спеціальні земельні боти у Viber і Telegram, ви однозначно не пропустите цікавий аукціон!