logo-prozorro акредитований майданчик

Правила проведення аукціону по продажу земельних ділянок на Prozorro.Sale

Одним з ключових питань населення щодо земельної реформи є «як брати участь в аукціоні на земельну ділянку»? Оскільки, відповідно до Закону № 2195, вони проходитимуть в електронному форматі, першим кроком з боку учасників має бути реєстрація у системі Прозорро.Продажі. Зробити це можна через майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа». Завдяки такій процедурі ринок землі буде функціонувати по-справжньому цивілізовано, а конкуренція між учасниками зростатиме. 

 Правила проведення аукціону по продажу земельних ділянок в Україні

Новим та важливим етапом аграрної реформи став Закон про проведення аукціонів з продажу земельних ділянок на електронних майданчиках Прозорро.Продажі. Це дозволить забезпечити чесну та відкриту роботу вітчизняного ринку землі. 

Сучасний онлайн-формат торгів руйнує корупційні махінації та обмежує монополію олігархів на придбання стратегічно важливого ресурсу. Кошти від реалізації аграрних угідь в електронній торговій системі перейдуть до місцевих бюджетів, а не поповнять кишені недобросовісних чиновників.

Підтримали новий законопроект про продаж приватних ділянок сільськогосподарського призначення та здачу державних земель в оренду 272 народних депутати. Він несе для України історичне значення, адже мова йде про кардинально протилежний підхід до передачі прав власності на аграрні угіддя. Близько 20 років діяла заборона на їх реалізацію. А тепер українці нарешті отримали право користуватися своїм майном сповна: продавати його, міняти, здавати в оренду, заставляти для отримання кредиту.

Як купити земельну ділянку на аукціоні? Торги ними відбуватимуться на спеціальних онлайн-майданчиках, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Через систему Прозорро.Продажі будуть проходити операції не тільки продажу приватних паїв, а й здачі в оренду державних і комунальних сільгосп ділянок. Завдяки дворівневості такої процедури реалізація активів, які не використовувались, тепер приносить додатковий дохід до місцевих бюджетів.

 Як взяти участь в аукціоні на земельну ділянку на майданчику ТОВ УЕБ

Як проходить аукціон на земельну ділянку? Спершу організатор (фізична чи юридична особа, територіальні громади чи органи виконавчої влади) публікують рішення про намір провести торги. У ньому вказується дата проведення, строки подачі пропозицій, особливості використання наділу, початкова ціна лота та контакти відповідальної особи.

Далі, зареєструвавшись на майданчику на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа», ви можете стати учасником торгів. Порядок проведення аукціонів з продажу земельних ділянок передбачає обрання системою переможця автоматично. Ним стає той, хто зробив найбільшу ставку.

Здобути перемогу вам допоможуть менеджери майданчика sale.ueex.com.ua. Користуйтеся нашими спеціальними ботами в Telegram і Viber для налаштування сповіщень з актуальними для вас категоріями державного і комунального майна. Новини читайте на нашій сторінці у Facebook.