logo-prozorro акредитований майданчик

Як продати земельну ділянку, використовуючи електронні торги на ТОВ УЕБ

У зв’язку з відкриттям земельного ринку чимало осіб все більше цікавляться тим, як продати землю в Україні? Така можливість у власників аграрних угідь з’явилася в липні 2021 року. Також стала доступною і реалізація державних і комунальних ділянок. 

Однак, суспільство переймалося, чи не буде продаж землі проходити між домовленими людьми за хабарі та відкати. Аби цього не допустити влада ухвалила низку нормативно-правових актів, які передбачають реалізацію ділянок через систему Прозорро.Продажі. Відкриті електронні аукціони доступні всіх охочим на спеціальних майданчиках. Для участі в земельних торгах реєструйтеся на sale.ueex.com.ua.

 Як в Україні продати земельну ділянку за процедурою онлайн-аукціону

Процедура реалізації земельних ділянок визначається Законом № 1444. Він визначає адміністратором таких торгів ДП «Прозорро.Продажі». Тобто продаж землі відбувається на електронних аукціонах, які створюють чесні та конкурентні умови функціонування ринку. У такий спосіб реалізують ділянки різних форм власності не тільки сільськогосподарського призначення, а й рекреаційного, оздоровчого, лісогосподарського, промислового, транспортного, будівельного та ін. 

Великою популярністю зараз користуються аграрні угіддя. На них підприємці виробляють фермерську продукцію, займаються науково-дослідними роботами, створюють пасовища, сіножаті тощо. Також у системі Прозорро.Продажі часто шукають землю для будівництва житлових чи громадських будівель. Тобто комерційні ділянки для розвитку свого бізнесу на них в подальшому також користуються попитом.

Іноді зустрічаються торги з реалізації земель, що використовуються для потреб лісових господарств, або тих, що належать до водного фонду. До останніх зараховуються не лише водойми, а й прибережні смуги, морські порти та ін. Оборонна, транспортна та інші галузі також мають ділянки, які використовуються для їхніх потреб. Вони теж можуть іноді виставлятися на електронні аукціони в системі Prozorro.Sale. Землевласники, яких цікавить, як продати землю чесно та відкрито, використовують для цього процесу публічні онлайн-торги.

 Як продати землю – допомога фахівців майданчика ТОВ УЕБ

Якщо вас цікавить питання, як продати землю в Україні без посередників та на чесних умовах, скористайтеся аукціонами в електронній системі Прозорро.Продажі. Технічну сторону проведення земельних торгів забезпечують акредитовані майданчики, серед яких ТОВ «Українська енергетична біржа». Після реєстрації на ТОВ УЕБ ви зможете пропонувати свою ціну за обраний лот.

Якщо у вас виникли труднощі під час підготовки чи по ходу аукціону, ви можете звернутися за консультацією до наших досвідчених фахівців за телефоном (044) 337-77-65. Отримувати актуальну інформацію про появу нових лотів з продажу землі ви можете, налаштувавши спеціальні боти у Телеграм та Вайбер. Читайте про торги Прозорро.Продажі на сторінці ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook та дивіться наш YouTube-канал.