logo-prozorro акредитований майданчик

Як провести аукціон з оренди майна під час війни на sale.ueex.com.ua

Багатьох підприємців в нинішніх реаліях цікавить, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану. Разом з ДП «Прозорро.Продажі» влада пішла назустріч представникам бізнесу, значно спростивши умови участі у торгах з надання у тимчасове користування держаної та комунальної комерційної нерухомості.

Як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану на Prozorro.Sale?

В останніх числах травня 2022 р. Кабмін ухвалив Постанову «Про оренду державної і комунальної нерухомості у період воєнного стану», яка має на меті полегшити проведення електронних торгів в системі Прозоро.Продажі. Окрім цього, під час війни дія вже укладених договорів продовжується автоматично. Вони також будуть чинними ще протягом чотирьох місяців після офіційного припинення або скасування воєнного стану в Україні.

На окремих територіях процес передачі державних активів у тимчасове користування тимчасово призупинено. Або ж відповідне рішення має ухвалити військово-цивільна адміністрація.

Перед тим, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану, організатор повинен визначити його початкову вартість. У випадку, коли значення залишкової балансової вартості об’єкта невідоме чи воно менше за 10% первісної балансової вартості, балансоутримувачі можуть для цього не проводити повторну оцінку. Початкова ціна лота дорівнюватиме одній гривні за квадратний метр, а авансований грошовий внесок буде відповідати місячній орендній платі.

До того, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану, варто пам’ятати, що потенційні учасники мають бути попереджені щонайменше за 5 днів до дати, зазначеної в оголошенні. Також на подачу пропозицій надається максимум 35 днів, однак цей період може бути суттєво скорочено. На протокол, договір і акт прийому-передачі достатньо накласти кваліфікований електронний підпис (КЕП) – про інші вимоги організатор має вказати у оголошенні.

Згідно з новими умовами, дані про учасників торгів з оренди державних і комунальних комерційних активів не оприлюднюються навіть після їх завершення. Тож ви можете бути на 100% впевнені у збереженні власної конфіденційності.

Взяти участь у аукціоні щодо оренди майна під час воєнного стану на майданчику sale.ueex.com.ua

Відповідно до оновленого законодавства, в умовах дії воєнного стану орендарям державної і комунальної нерухомості пропонуються суттєві знижки. Наприклад, якщо ви плануєте перевезти свою компанію у безпечний регіон, то маєте право орендувати такі активи на особливих умовах – сплачуючи усього по одній гривні за кожен квадратний метр. Пільгова умова діятиме протягом шести місяців з моменту укладання договору.

Більше про те, як провести аукціон щодо оренди майна під час воєнного стану, ви можете дізнатися у наших консультантів. Пройшовши нескладну процедуру реєстрації, буквально в один клік усі бажаючі отримають доступ до десятків прибуткових активів, розташованих у різних куточках України. Просто зараз підпишіться на E-mail-розсилку і спеціальний Telegram-бот, обирайте цікаві лоти і перемагайте!