logo-prozorro акредитований майданчик

Закон про земельні аукціони передбачає їх проведення на Прозорро.Продажі

Менше, ніж за два тижні, а саме з 01 липня 2021 року, набере чинності Закон України про земельні ділянки. Він передбачає офіційний запуск електронних торгів сільськогосподарською землею. Для нашої держави такі зміни є надзвичайно важливими, адже аграрні угіддя в ній складають 70% від загального земельного фонду. 

Долучитися до прозорих електронних торгів можна на офіційному майданчику системи Prozorro.Sale ТОВ «Українська енергетична біржа». Проходьте просту процедуру реєстрації та отримуйте кваліфіковану допомогу від наших фахівців.

Закон про земельні аукціони – коли було ухвалено та що він передбачає

Майже всі роки незалежності український уряд займався тим, що маніпулював настроями населення та розпускав фейки про масову скупку чорноземів іноземними інвесторами та вітчизняними можновладцями. Наслідком таких дій з боку влади стала тотальна недовіра суспільства до Закону про земельні аукціони. 

Близько 15% громадян мають у своїй власності с/г ділянки. Завоювати їхню довіру можна шляхом проведення відкритих аукціонів по землі у системі Прозорро.Продажі, адже саме вона гарантує чесне функціонування ринку. Воно забезпечить для кожного землевласника законне право на розпорядження своїми активами, якого вони не мали довгі роки через введення мораторію на продаж сільгоспугідь. 

Наразі політики готові забезпечити для організаторів торгів та потенційних покупців прозорий ринок, на якому угоди будуть цілком безпечними. Закон України про земельні аукціони в електронному форматі від 18 травня 2021 року зарекомендує нас серед європейських партнерів як демократичну державу, що прагне до розвитку економічних відносин. Ми надаємо своїм громадянам конституційну можливість на вільне володіння цінним ресурсом. А тривалий мораторій навпаки знецінював його.

Українці все ж намагалися продати ділянки до відкриття офіційного ринку, але за заплутаними та незаконними схемами. У результаті вони не отримували належні доходи за свої земельні паї. Оренда приватних угідь також не була відповідно налагоджена. Зловживаючи такою ситуацією, великі агрохолдинги віддавали за користування ділянками значно занижену плату в той час, як клали до кишень чималі суми прибутку від ведення сільського господарства.

Закон України про земельні аукціони та їх проведення на майданчику ТОВ УЕБ

Сотні різноманітних державних та комунальних об’єктів, які раніше не приносили дохід, а лише потребували затрат на утримання, тепер швидко знаходять своїх власників завдяки системі Прозорро.Продажі та електронним торгам. Вони є публічним та водночас зручним інструментом для співпраці організаторів та покупців.

Саме тому новий Закон про земельні аукціони передбачає їх електронний формат на майданчиках на зразок sale.ueex.com.ua. Заздалегідь реєструйтеся у нас на платформі, щоб не пропустити початок торгів с/г землею. Для ще зручнішого пошуку лотів ми створили для вас боти у Viber і Telegram. Новини щодо ринку землі читайте на сторінці ТОВ УЕБ у Facebook.