logo-prozorro акредитований майданчик

Як проходить здача землі в оренду через систему Prozorro.Sale

Потреби землевласників та підприємців сьогодні з легкістю можуть задовольнити електронні аукціони в системі Прозорро.Продажі, на яких проходить здача в оренду землі приватної, державної і комунальної власності. Цільове призначення таких ділянок може бути абсолютно різним – від с/г угідь до природно-заповідного фонду.

Здам землю в оренду – де шукати вигідні торги ділянками

Ще донедавна питання відкриття земельного ринку викликало занепокоєння у громадян. Чи будуть такі торги прозорими та чесними? Однак влада повністю розробила законодавчу базу для врегулювання земельних відносин. Відповідно до Постанови № 1013 та законопроекту № 2195, здача в оренду землі сільськогосподарського та іншого призначення відбувається на електронних аукціонах системи Прозорро.Продажі. Для участі потенційному орендарю потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа».

Завдяки реформування агросектору держава сповна використовує свої ресурси та отримує регулярні надходження до бюджету. А приватні особи можуть реалізувати своє майно за конкурентною ринковою ціною замість мінімальних виплат. Загалом серед лотів, які представлені на аукціонах Прозорро.Продажі ви можете знайти ділянки наступного призначення (орендар зобов’язаний його зберігати):

  • сільськогосподарські – для вирощування рослинних культур та тваринництва;
  • для будівництва житлової або громадської нерухомості;
  • водного фонду;
  • рекреаційні – для облаштування зелених зон;
  • природно-заповідного фонду;
  • для розвитку галузей промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку і оборони.

Власники землі отримують регулярну плату від орендарів за користування їхнім майном. Вона визначається у відповідному договорі. Вартість оренди залежить від низки чинників: площа ділянки, регіон її розташування, розмір потенційного прибутку підприємця від користування угіддями.

 Як здати землю в оренду через майданчики Прозорро.Продажі

Найвигідніші пропозиції зі здачі землі в оренду можна знайти на електронних аукціонах системи Прозорро.Продажі. Завдяки фільтрам на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» ви можете спростити собі пошук потрібних ділянок по всій території України.

Сьогодні у підприємців є реальна можливість взяти в тимчасове користування землю за вигідною ціною і прозорими правилами. Для оренди доступні не лише приватні, а й державні і комунальні ділянки. А відкриті земельні аукціони на майданчиках Прозорро.Продажі, таких як sale.ueex.com.ua, спрощують процедуру та роблять її максимально чесною.

Чим зручний електронний формат торгів? Вам не потрібно проходити всі «кола бюрократичного пекла». Мінімальна кількість кліків зробить вас учасником земельного ринку.

Майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа» завжди готовий до співпраці з вами. Наші досвідчені фахівці нададуть відповіді на всі питання і супроводять вас під час аукціону. Налаштовуйте спеціальні боти по землі у Telegram і Viber.