logo-prozorro акредитований майданчик

Земельні торги у формі аукціону в електронній системі Прозорро.Продажі

Дата старту земельних торгів/аукціонів все стрімкіше наближається. І відповідно до нових норм, а саме Закону № 2195, вони будуть проходити в електронному форматі. 

Уже з 01 липня громадяни почнуть вільно розпоряджатися своїми земельними паями. Тому, якщо ви бажаєте придбати землю сільськогосподарського призначення, поспішайте зареєструватися на одному з майданчиків системи Прозорро.Продажі. Таким може стати ТОВ «Українська енергетична біржа», який допоможе вам у проведенні комерційних операцій з державними чи комунальними активами.

 Земельні торги у формі аукціону скоро стартують на Прозорро.Продажі

Не один десяток років представники аграрного бізнесу (фермери, агрохолдинги, приватні землевласники) чекали від уряду рішучих кроків, які б налагодили земельні відносини в Україні. Питання запуску ринку землі стосується щонайменше 7 млн. громадян, які є власниками угідь або орендарями, зацікавленими у їх купівлі для ведення особистого фермерського господарства.

Дозвіл на земельні торги/аукціони – дійсно історичний момент для нашої країни. Уже за кілька тижнів українці зможуть легально реалізувати, обмінювати та закладати ділянки, а не лише передавати у спадщину чи здавати в оренду. А виробники аграрної продукції в свою чергу позбудуться всіх обмежень і стануть повноцінними хазяїнами на своїх наділах.

Кардинальні зміни в агропромисловому комплексі розпочалися не так давно і ретельно готувалися заздалегідь. За останній рік було зроблено низку важливих кроків, які сприяють продовженню земельної реформи. Владою було ухвалено такі законодавчі акти:

  • «Про національну інфраструктуру геопросторових даних»;
  • «Про обіг земель сільськогосподарського призначення»;
  • «Про створення Державного аграрного реєстру»;
  • «Про продаж та передачу в користування ділянок через електронні аукціони»;
  • «Про планування використання земель».

 Проведення торгів землею у формі аукціону на майданчику ТОВ УЕБ

Соціологічні опитування показали, що на даний момент після відкриття ринку землі лише 3% землевласників готові виставити на продаж свій пай. Ще 10% громадян готові будуть приєднатися до реалізації угідь пізніше – коли остаточно ознайомляться з умовами торгів та вартістю ділянок. 

Варто зауважити, що прогнозований попит на майбутньому ринку ще до його відкриття значно перевищує пропозицію. А очікуваний прибуток від продажів складає приблизно 1 млн. грн. 

Долучитися до числа потенційних покупців можна, зареєструвавшись у системі Прозорро.Продажі. Вона забезпечить чесну процедуру продажу без корупційних схем. На майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» порядок проведення земельних торгів у формі аукціону не відрізнятиметься від реалізації інших державних об’єктів. 

Шукайте цікаві лоти за допомогою наших менеджерів, робіть переможну ставку та отримуйте майно за справедливою ринковою ціною. Більше аукціонів ви знайдете, підключивши Viber-, Telegram-бот та Email-розсилку від sale.ueex.com.ua.