logo-prozorro акредитований майданчик

Земельні аукціони в Києві та по Україні проходять на майданчику ТОВ УЕБ

Купівля та продаж ділянок на земельних аукціонах у Києві та по всій Україні завдяки системі електронних торгів Прозорро.Продажі буде проходити чесно та неупереджено. 

Хоча ще не так давно українці були налаштовані проти відкриття ринку землі, адже вважали, що його обплетуть тіньові домовленості та корупційні махінації. Щоб не допустити такої ситуації, влада України ухвалила 18 травня 2021 року Закон № 2195, згідно з яким, продаж та оренда аграрних угідь, зокрема тих, що перебувають у державній чи комунальній власності, буде проходити на електронних аукціонах.

Таким чином широке коло учасників матиме доступ до лотів у зручному онлайн-форматі. Максимально зрозумілий процес публічних торгів відбувається вже не один рік. А вся необхідна технічна база знаходиться на акредитованих електронних майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа».

Земельний аукціон у Києві – коли та за якою процедурою проходитиме

До 2021 року продаж с/г землі в Україні був під забороною. Можна було лише орендувати окремі ділянки, що не створювало поліпшень в агросекторі, адже фермери не вкладали достатньо коштів в їх покращення. 

Більше року тому був ухвалений Закон про обіг аграрних угідь, який кардинально міняє ситуацію, запускаючи з 01 липня 2021 року ринок землі для фізичних осіб. Вони зможуть купувати приватні паї площею до 100 га. Також у фермерів буде можливість орендувати державні ділянки на електронних торгах.

А завдяки системі Prozorro.Sale земельні аукціони в Києві та решті міст України відбуватимуться відкрито і збільшуватимуть надходження до бюджетів територіальних громад. У свою чергу буде рости і інвестиційна привабливість регіонів. 

На спеціальних акредитованих майданчиках на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» ви зможете придбати аграрні угіддя значно швидше, не витрачаючи час і кошти на підготовку паперів та оббивання порогів високопосадовців.

 Земельні аукціони у Києві на офіційному майданчику ТОВ УЕБ

Сотні комунальних і державних активів реалізуються уже майже 5 років на публічних аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Якщо ви бажаєте придбати землю сільськогосподарського призначення просто зараз, то можете знайти її в категорії «Майно банкрутів» на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Поспішайте зареєструватися на цій чи на одній із 40 аналогічних платформ, щоб не пропустити відкриття ринку землі та виставлення перших лотів. Залучення до торгів великої кількості потенційних покупців збільшує прибутковість галузі та окремих землевласників. А система Прозорро.Продажі дбає про неупередженість аукціонів та відкритість інформації.

Якщо у вас виникли питання щодо процедури участі в земельних аукціонах в Києві чи будь-якому іншому місті, телефонуйте нашим менеджерам (044) 337-77-65. Дізнатися першими про старт торгів допоможуть Telegram-бот та Viber-бот від sale.ueex.com.ua. А слідкувати за новинами у сфері продажу державного майна можна на сторінці ТОВ УЕБ у Facebook.