logo-prozorro акредитований майданчик

Електронні земельні торги в Одеській області та інших регіонах України

Земельні аукціони в Одеській області та на решті території України зовсім скоро будуть проходити у системі Прозорро.Продажі. За допомогою неї між учасниками ринку створюється чесна конкуренція. А виставлені на них аграрні угіддя можна реалізувати із чималим зростанням початкової ціни. 

Повний інформаційний і юридичний супровід забезпечать менеджери акредитованих електронних майданчиків. Так, наприклад, користуючись платформою ТОВ «Українська енергетична біржа», ви можете бути впевнені, що всі укладені угоди є повністю прозорими, а виставлені лоти відповідають вказаним характеристикам. 

 Земельні торги в Одеській області – коли та як проходитимуть

Земельний аукціон в Одеській області чи інших регіонах проходять в доступному та зручному електронному форматі. Це допоможе функціонуванню прозорого та відкритого ринку землі, а широке коло учасників матиме доступ до нього. І хоча у суспільстві досі активно йдуть дискусії про результати початку реалізації аграрних угідь, торги запустять уже за кілька тижнів.

Щоб не проґавити цей момент, поспішайте зареєструватися на майданчику Prozorro.Sale ТОВ «Українська енергетична біржа». Таким чином ви матимете доступ до всіх актуальних аукціонів у сфері продажу державних і комунальних активів, зокрема ділянок сільськогосподарського призначення.

У 2021 році після довгого очікування земельна реформа зрештою кардинально повертає ситуацію в українському агросекторі у позитивний бік. Офіційна робота ринку землі почнеться вже з 01 липня цього року, тобто за кілька тижнів. Зміни у сфері торгів аграрними угіддями проходять поступово. Від початку їх продажів діятимуть певні обмеження. Наразі тільки фізичні особи зможуть купувати с/г ділянки, площа яких не може перевищувати 100 га. Для приватних компаній вони стануть доступними тільки через 2,5 роки, однак у їхній власності перебуватимуть більші наділи – до 10 000 га.

Роман Лещенко – Міністр аграрної політики – наголосив, що Україні давно потрібні були рішучі заходи для зміни цієї сфери. Тож запуск офіційних аукціонів по землі підніме престиж нашої країни у світі і виведе її на якісно новий рівень розвитку. До сьогодні заборона на продаж сільськогосподарських ділянок діє лише в тоталітарних країнах на зразок Північної Кореї чи Білорусі. 

 Земельний аукціон в Одеській області у системі Прозорро.Продажі

Україна уникла фінансової кризи у 2020 році зокрема завдяки ухваленню Закону про обіг сільгоспземель, адже цю вимогу ставив перед українським урядом Міжнародний валютний фонд. А суспільство починає усвідомлювати суть важливих економічних змін. 

Свіжоприйнятий Закон № 2195 відкриває з 01 липня електронні земельні торги в Одеській області та інших регіонах у системі Прозорро.Продажі. Для участі в них ви маєте зареєструватися на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» та сплатити потрібні внески. Слідкувати за появою нових лотів допоможе Viber-, Telegram-бот та Email-розсилка від sale.ueex.com.ua.