logo-prozorro акредитований майданчик

Земля комунальної власності в Україні реалізується на е-торгах

Україна активно розвиває інноваційні підходи до управління земельними ресурсами, зокрема через впровадження електронних торгів землями комунальної та іншої власності на Prozorro.Sale. Цей механізм забезпечує відкритість, прозорість та ефективність процесів з продажу та оренди угідь, що перебуває у власності громад.

Які землі знаходяться у комунальній власності та як орендувати чи купити такі ділянки

Чинне українське законодавство передбачає декілька форм власності на землю: приватну, державну та комунальну. Остання належить територіальним громадам сіл, селищ або міст. 

У комунальній власності можуть перебувати ділянки різного цільового призначення: сільськогосподарського, промислового, транспортного, під житлову чи комерційну забудову тощо.

Раніше для оренди чи купівлі таких земель підприємцю необхідно було особисто звертатися до органів місцевого самоврядування, які мають інформацію про наявні угіддя у комунальній власності та умови їхнього використання.

Однак нещодавно цей процес було цифровізовано, а тому вже сьогодні кожен охочий може орендувати чи придбати комунальну землю на аукціонах в системі Prozorro.Sale.

Детальна інформація про кожну ділянку зараз зібрана в одному місці - на платформі Прозорро.Продажі та її акредитованих майданчиках, зокрема на Українській енергетичній біржі.

На sale.ueex.com.ua ви можете переглянути усі доступні лоти та відсортувати їх за потрібними параметрами (регіон, площа, оренда/продаж, стартова ціна тощо).

Ще однією вагомою перевагою аукціонів на Прозорро.Продажі є їх електронний формат, який не потребує вашої особистої присутності в офісі біржі. Переглянути всю необхідну інформацію про ділянку, подати заявку на участь у торгах, надати документи та навіть укласти договір з організатором ви можете онлайн!

Землі комунальної власності на електронному майданчику ТОВ “УЕБ”: інноваційний підхід до торгівлі земельними ресурсами

Аукціони на Prozorro.Sale - це ефективний підхід до управління та торгівлі земельними ресурсами, зокрема угіддями комунальної власності. Це значно спрощує процес використання земель різного цільового призначення, забезпечуючи відкритість та прозорість.

Процедура участі у торгах на електронному майданчику Української енергетичної біржі включає кілька кроків. По-перше, учасники реєструються на платформі sale.ueex.com.ua, після чого отримують доступ до всіх аукціонів. Потім вони мають можливість ознайомитися з лотами, обрати ту земельну ділянку, яка їх цікавить, та подати заяву на участь в торгах.

Електронні аукціони на платформі ТОВ "УЕБ" забезпечують прозорість та конкурентність процесу. Учасники мають можливість бачити пропозиції конкурентів та відповідно аналізувати ситуацію. Це дозволяє досягти справедливих цінових умов для купівлі або оренди земельних ділянок.

Тому не зволікайте. Налаштовуйте електронну розсилку та земельні боти УЕБ у Viber і Telegram, знаходьте цікаві пропозиції та вигравайте у торгах!