logo-prozorro акредитований майданчик

Земельну ділянку водного фонду придбати можна онлайн

Сьогодні на електронних торгах можна придбати чи орендувати ділянки різного цільового призначення. Зокрема однією із найпопулярніших категорій залишаються землі водного фонду, які купують на одному рівні з іншими угіддями.

З метою унеможливлення використання різних тіньових схем було прийнято рішення про переведення торгів ділянками в електронний формат. Відтепер усі аукціони з реалізації угідь відбуваються через майданчики системи Прозорро.Продажі на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”. Пройдіть нескладну процедуру реєстрації на sale.ueex.com.ua, щоб отримати право поборотися за цікаву вам ділянку на конкурентних торгах.

Особливості земель водного фонду та їх реалізація через Прозорро.Продажі

Згідно з чинним законодавством, до земель водного фонду належать:

  • ділянки Чорного та Азовського морів;
  • площі, що зайняті річками, болотами, озерами та іншими природними водоймами;
  • прибережні ділянки та берегові смуги різних гідрооб’єктів;
  • штучно створені водойми (водосховища, канали тощо);
  • острови, які не зайняті лісовим покривом також належать до земель водного фонду.

Сьогодні такі угіддя продаються та здаються в оренду через електронні майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”. Варто зазначити, що державні та комунальні ділянки в обов’язковому порядку реалізуються в онлайн-форматі, а от приватні землі - за бажанням власника.

Також, згідно з чинним законодавством, будь-яка фізична особа має право на створення штучної водойми для ведення підприємницької діяльності - рибного господарства, розвитку туристичної чи рекреаційної сфери тощо.

Орендодавцями та продавцями земель водного фонду виступають міські, селищні та сільські ради, облдержадміністрації тощо. Орендарями можуть бути як фізичні, так і юридичні особи. Використовувати ділянку вони мають право виключно в межах її цільового призначення.

Сьогодні реалізація угідь відбувається за оновленим електронним форматом, що дозволяє кожному охочому відстежувати детальну інформацію про аукціон. Саме відкритість та громадський контроль унеможливлюють будь-які корупційні прояви на торгах. Пересвідчитись в цьому ви можете особисто - зареєструйтеся на sale.ueex.com.ua та беріть участь в дійсно прозорих аукціонах.

Землі водного фонду реалізуються через майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”

Модуль Прозорро.Продажі, через який зараз відбувається реалізація угідь, має два рівні:

  • власне платформа Prozorro.Sale, яка є єдиною базою даних про всі аукціони;
  • спеціальні електронні майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”, які й відповідають за взаємодію землевласника та покупців.

Для участі в торгах з оренди чи купівлі земель водного фонду необхідно зареєструватися на sale.ueex.com.ua. У разі виникнення проблем наші спеціалісти готові надати вам якісну допомогу. Для консультації зателефонуйте за номером (044) 337-77-65.

Крім цього ми рекомендуємо налаштувати наші земельні боти в Телеграм та Вайбер. Це допоможе вам відстежувати появу нових аукціонів. Також долучайтеся до офіційної сторінки УЕБ у Facebook, щоб отримувати ще більше актуальної інформації про торги.